ipari sütő egy nagykonyhában
Tech

Miben más egy ipari sütő?

A különféle konyhai webshopokban keresgélve gyakran bukkanhatunk az ipari süt? kifejezésbe, a kínálatot áttekintve pedig igazán profi és jó min?ség? berendezésekkel találkozni. De mi a különbség az ipari és az otthoni felhasználásra készített eszközök között? És honnan tudják a szakemberek, hogy egy-egy nagykonyhai süt? valóban jól fog teljesíteni?

Ipari süt? alapok

El?ször is, érdemes tudni, hogy a gasztronómia az ipari süt? kifejezés alatt számos dolgot ért. Ide tartoznak a nagykonyhákban használt gázt?zhelyek, elektromos t?zhelyek, frit?zök, mikrohullámú süt?k, szeletsüt?k, tésztaf?z?k és még kismillió más berendezés.

Ezek mindegyikénél jellemz?, hogy sokkal nagyobb mennyiséget szolgálnak ki nap mint nap, mint az otthon megszokott adagok. Ebbe belegondolva nem nehéz belátni, hogy az otthon kiszervírozott 5-10 szelet hús például egy étteremben néhány percig sem tartana ki. Ehhez a léptékhez kell tehát igazodnia az ipari süt? kiválasztásakor a szakembereknek.

De honnan lehet tudni, hogy egy-egy gép majd valóban hasznos tagja lesz a konyhai munkának, és megvalósítja a hozzá f?zött reményeket? A válasz itt is komplikáltabb annál, hogy csak pár szóval meg lehetne adni.

Az ipari süt? gépeknél is vannak olyan jól bevált gyártók, melyek sokszor nem ismer?sök a hétköznapokban, az éttermekben viszont mégis évtizedek óta jelen vannak. A nevükhöz a min?ség, a megbízhatóság és az innováció tartozik, így az ilyen berendezések biztosan hozni fogják a t?lük elvárt dolgokat.

A méretezéshez szakértelem kell, hiszen egy konyhai vezet? már ránézésre meg tudja ítélni, hogy az adott ipari süt? ki tudja-e szolgálni a náluk szükséges volument, vagy kicsi, esetleg nagy lesz hozzá. A nagykonyhai webáruházakban a döntést részletes adatlapok is segítik, ezeken minden olyan paraméter megismerhet?, mely az adott eszközre jellemz?. Itt elolvashatók a fizikai méretek, a teljesítmény, az adott géphez tartozó kibocsátási mennyiség, az esetleges karbantartási igény és még számos más dolog. Ezeket kombinálva a több évtizedes tapasztalattal már könnyen kiválasztható a szükséges eszköz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük