Magyar Digitális Könyvtár

Hallgassa Ön is arádiót
2018. szeptember 20. - A Magyar Digitális Könyvtárban 321 dokumentum található!

Adatvédelem

A Magyar Digitális Könyvtár (MDK) tulajdonosaként a K&P 2005. Kft. (Szolgáltató) számára kiemelt fontosságú cél, hogy az MDK honlap látogatóinak személyes adatait védje és biztosítsa az információs önrendelkezési joguk érvényesülését. A Szolgáltató elkötelezi magát a személyes adatok oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget tesz és hozzájárul a digitális könyvtári szolgáltatás biztonságos igénybevételéhez. Az Szolgáltató a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

Jelen szabályzat meghatározza a Szolgáltatónak a személyes adatok kezelésével és védelmével kapcsolatban követett gyakorlatát. Ennek során bemutatja a személyes adatok rögzítését igénylő szolgáltatásokat, valamint meghatározza az adatkezelés célját és módjait, valamint a személyes adatok tárolásának és védelmének biztosítását.

A szabályzat kialakítása során a Szolgáltató figyelembe vette a vonatkozó hatályos jogszabályokat és a fontosabb szakmai ajánlásokat, így különösen:

 • a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényt,
 • elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény,
 • a hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény VIII. fejezetét,
 • a hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, a hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító-kijelzés és hívásátirányítás szabályairól szóló 253./2001. (XII. 18.) Kormányrendeletet,
 • valamint a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzatát, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletre.

Amennyiben a felhasználónak jelen nyilatkozatban foglaltakon túlmenően további kérdése, vagy problémája merülne fel, úgy a személyes adatok védelmének biztosításáért felelős kollégánkkal a privacy@digitaliskonyvtar.hu email címen tud kapcsolatba lépni. Itt kaphat továbbá részletes tájékoztatást a kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről.

A személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályozat változása esetén Szolgáltató ezekről a változásokról előzetesen értesíti a regisztrált felhasználókat, egyúttal vállalja, hogy jelen Szabályzat a ténylegesen alkalmazott elveket és a valóságos gyakorlatot tükrözi.

Milyen információkat gyűjtünk össze a Magyar Digitális Könyvtárban és hogyan használjuk azokat?

 1. Amikor meglátogatja a www.dkonyvtar.hu, www.digitaliskonyvtar.hu-t, akkor mi olyan általános információkat is gyűjtünk, amelyek nem azonosítják Önt személyesen. Ezek például olyan információk, hogy melyik oldalak kerültek meglátogatásra, vagy mely termékeket kölcsönözték ki a látogatók. Ezeket az információkat elemezzük, annak érdekében, hogy a honlapot a lehető legtökéletesebbre fejlesszük a látogatóink igényei és kölcsönzési szokásai alapján.
 2. A visszaélések elkerülése végett minden olyan helyen, ahol ez szükséges, jelszavas megerősítést kérünk!
 3. A regisztrációnál, ahhoz, hogy a számlát ki tudjuk állítani Önnek és, hogy a megfelelő címre el tudjuk juttatni, az alábbi információkat kell megadnia:
  • Név
  • Cégnév (opcionális)
  • Állandó lakcím
  • Számlázási Név és Cím (amennyiben eltér az állandó lakcímtől)
  • Telefonszám
  • E-mail cím

Ezeket az információkat mi tároljuk, így a legközelebbi bejelentkezéskor ezeket már nem kell megadnia.

Az adatvédelemre vonatkozó teljes nyilatkozat (melyet a Felhasználási Feltételek tartalmaznak) - megtekintéséhez kattintson ide: Jogi Nyilatkozatok

Ha a megadott adatain szeretne változtatni, akkor a bal oldali menüoszlop Személyes Adatok menüpontjának segítségével megteheti. Bármilyen egyéb kérdés, probléma esetén kérjük, hogy keresse fel ügyfélszolgálatunkat az info@digitaliskonyvtar.hu e-mail címen.